44

.
Rhodes Zakynthos Chania Heraklio Kefalonia

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΧΑΝΙΑ

 
Τα Χανιά αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στην Κρήτη. Ο νομός Χανίων έχει 142.470 κάτοικους και ο δήμος 84.527 σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
Μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα διαπερνά την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων, εξαιτίας του ιστορικού παρελθόντος και κατά συνέπεια του τουριστικού ενδιαφέροντος. Ανεξάντλητες είναι οι φυσικές ομορφιές, οι εκτεταμένες όμορφες αμμουδιές αλλά και ο επιβλητικός όγκος των Λευκών Όρεων, με τα δύσβατα μέρη και το φαράγγι της Σαμαριάς είναι μερικές από αυτές. Στα Χανιά , στις παλιές συνοικίες νιώθει κανείς έντονα τις Βενετσιάνικες καθώς και της Τούρκικες επιδράσεις. η πόλη παρά την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη δεν έχει χάσει την παλιά γοητεία της. Στο Βενετσιάνικο λιμάνι και στα στενά δρομάκια που ξεδιπλώνονται στις παραδοσιακές συνοικίες η καθημερινότητα κυλά με τους δικούς της ρυθμούς και έγκειται αποκλειστικά στον επισκέπτη να της ανακαλύψει.
Αξιόλογες εκδηλώσεις στην πόλη των Χανίων γίνονται στης 21 Νοεμβρίου, εορτασμός των Εισοδιων της Θεοτόκου, πολιούχος της πόλης. Επίσης κάθε δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου στα Χανιά γιορτάζετε η επέτειος της Μάχης της Κρήτης.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο οργανώνονται διάφορα φεστιβάλ στην πόλη των Χανίων όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, γιορτή κρασιού και άλλες διάφορες εκδηλώσεις όπου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει την παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήτης.
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου